13 Temmuz 2014 Pazar

Google Servisleri Nerede?

Google servisleri nerede? Daha önce Google hesabıma giriş yaptığımda, kullandığım tüm Google servislerini bir arada tek bir sayfa üzerinde görebiliyordum. Yakın zamandaki Google güncellemelerinden sonra bir arada görüp erişebildiğim servisler Gmail, Blogger, Google+, Google Drive gibi belli başlı birkaç hizmetle sınırlı hale geldi. 

Google Analytics, Google Webmaster Tools ve hatta Google Sites gibi sık kullandığım önemli hizmetlere her defasında Google Arama üzerinden arayarak erişmek pratiklikten uzak ve külfetli hale geldi. Hesabıma giriş yaptığımda Google+ veya Gmail sayfamın sağ üst köşesinde görüntülenen küçük kare form üzerinde simgeleri taşımak suretiyle yapabildiğim değişiklikler de ihtiyaçlarıma cevap vermedi. O yüzden bu Google servislerinin adreslerini bulup burada bir araya getirmeye karar verdim. 
Ben bile daha önce hangi Google servislerini nerede kullandığımı unutmuş olduğumdan, aklıma geldikçe ekleyeceğim servis bağlantılarıyla bu yazıyı sürekli güncellemeyi düşünüyorum.

Google servislerinin nerede olduklarını buldukça aşağıya ekleyeceğim:


Gmail

Google Analytics

Google Webmaster Tools (Web Yöneticisi Araçları)

Spam Report (Webmaster Tools)

Rich Snippets (Yapısal Veri Test Aracı) (Webmaster Tools)

Google Sites

Google Apps

Orkut

Blogger

Google +

Google Drive

Google Maps

Google Bookmarks

Google Developers

Google Takvim

Google Earth

Google Finance

Google Grupları

Google Görseller

Google Mars 

Google Moon

Google Mobile 

Google Haberler

Google Akademik (Türkçe)

Google Arama Geçmişi

Google SMS

Google Hangouts

Google Araç Çubuğu (Internet Explorer İçin)

Google Çeviri (Translate)

Google Videolar

Google Chrome

Google Adwords

Google Adsense

Google Kitaplar 

Picasa 

Google Cloud Print

Google SketchUp

Google Shopping

Liste uzar da uzar... Google'ın artık hizmete devam etmeyen, başka bir servisle yer değiştirmiş ya da birleştirilmiş, isim değiştirmiş servislerine listede yer vermedim. Listedeki bazı maddeler kapsamlı bir Google servis hesabına giriş yapmak için bir bağlantı sağlarken bazıları da log-in gerekmeyen tekil bir ürün sayfasına veya download sayfasına bağlantı sağlayabilir. Sıralamada bu konuda bir ayrım gözetmedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder