13 Ocak 2014 Pazartesi

Taze Kavrulmuş Kahve Çekirdeği Nereden Alınabilir?

Taze Kavrulmuş Kahve Çekirdeği satın alınabilecek online satış yapan internet siteleri: 

Yöresel kahve çeşitleri ve espresso harmaları bulmak mümkün. Tazelik ve hızlı kargo konusunda kesinlikle kendini kanıtladı. Fiyatlar çok uygun değil ancak kg olarak alınırsa makul bir seviyeye iniyor. 100 TL üzeri kargo ücretsiz. Yöresel kahve çeşitleri yeterli değil ancak kavurma dereceleri konusunda diğer sitelere göre çok daha fazla seçenek sunuyor. Kahvelerin tatsal profilleri de ürün açıklamasında mevcut, seçim yaparken faydası oluyor. Ancak hangi tatsal profiller hangi kavurma derecesinde ortaya çıkıyor?, full city kavrulursa neye benziyor?, city kavrulunca içilebiliyor mu?, hangi kavurma derecesi tavsiye ediliyor?  gibi önemli detaylar da eklenirse amacına ulaşmış olur.  Sitede tamper, süt köpürtme sürahisi vs. kahve ekipmanları da var ancak fiyatları yüksek. Şimdiye kadar bu siteden aldığım kahveler arasında favori kahvem full city kavrulmuş Endonezya Kalossi Toarco Jaya oldu, ancak artık stoklarında mevcut değil. Shot the Sheriff espresso harmanını da tavsiye ederim. 
Sadece iki çeşit yöresel kahve çeşidi var. Ethiopia Sidamo Dila ve Colombia Supremo. Bu çekirdekleri zaten daha önce tatmış olduğumdan ve müptelası olmadığımdan, bu siteden şimdiye kadar alışveriş yapmak nasip olmadı. Sitede "Cold Drip" kahve ve soğuk demleme cihazları da mevcut. 
Kiva Han markası altında en çok yöresel kahve çeşidi bulunduran ve benim de değişik ülkelerin kahvelerini denemek adına en çok alışveriş yaptığım site. Blue Mountain bile var:). Fiyatlar kahve çeşitlerine göre değişmekle birlikte kısmen yüksek ancak özel günlerde ve zaman zaman o aya mahsus yapılan %20 - %30 civarındaki indirimler ve ücretsiz kargo kampanyaları ile cazip hale geliyor. Kavurma konusunda orta ve çok kavrulmuş olarak sadece iki seçenek sunuluyor. Orta kavrulmuşu Full city+'a yakın, çok kavrulmuş isterseniz de Starbucks tarzı yanık kahve geliyor. Yanık kahve sevmiyorsanız orta kavrulmuştan şaşmayın :). Ürün açıklamaları yetersiz, kahvelerin baskın tatlarını farklı kaynaklardan öğrenmek zorunda kaldım. Sitede tamper, süt sürahisi, kahve öğütücü gibi kahve ekipmanlarının yanı sıra aromalı şuruplar, ender çay çeşitleri, sıcak çikolata vs. de var. Kargo hızlı. Favori kahvelerim orta kavrulmuş Peru Negrisa, Panama washed, Gold Blend espresso harmanı.
  • Barista Market  http://www.baristamarket.com/  

Satışa e-gurme.com sitesinden devam ediyor.

  • N11 Süpermarket - Kurukahveci Mehmet Efendi Espresso

Mehmet Efendi Espresso çekirdek kahve 1000 gr

N11 sitesinin Süpermarket bölümünde satılan Kurukahveci Mehmet Efendi Espresso çekirdek kahveyi, eğer hala denemediyseniz, denemenizi tavsiye ederim. Sipariş verdiğimde gelen kahvelerin paketlenme tarihleri genelde son bir ay içersinde idi. Aynı kahveyi elbette başka marketlerde de bulmak mümkün ancak bu kadar tazesini bulmak zor. Hüsranla sonuçlanan Starbucks, Tchibo vs denemelerimin aksine bu çekirdeklerden gerek tat gerek tazelik olarak gerçekten memnun kaldım ve uygun fiyatı dolayısıyla müdavimi oldum. Harman içeriği konusunda maalesef bilgim yok. Tat konusunda, parası az olan ortalama bir espresso içicisini :) tatmin edecek bir kahve diyebilirim.  Bağlantı için buradan buyrun
  • Gittigidiyor , Sahibinden ; muhtelif satıcılar.

2 yorum:

  1. Yakın bir zamandır hizmet veren http://kahvesel.com/taze-kavrulmus-kahveler/filtre-kahveler un kahveleri de fena değil tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. www.tazekahvevar.com 'un (cherrybean coffees) kahveleri çok iyi sipariş verdiğinizde ürünleri kavurup taze olarak yolluyorlar tavsiye ederim

    YanıtlaSil